Puzzelen en fietsen op 2e Pinksterdag

Puzzelen en fietsen op 2e Pinksterdag

Op 2e Pinksterdag 29 mei a.s. wordt er vanaf de manege aan de Hoefslag in Beilen opnieuw een mooie fietspuzzeltocht langs agrarische bedrijven georganiseerd. Het is al weer de 9e editie en opnieuw is de organisatie er in geslaagd een prachtige route te maken en enthousiaste agrarische bedrijven te vinden, die hun bedrijf open willen stellen.

De vijf deelnemende agrarische bedrijven zijn allemaal uniek in hun soort, echter één agrarische activiteit die we gaan bezoeken komt bijna niet voor in onze mooie provincie, sterker nog er zijn er maar een paar van in Nederland..... Nieuwsgierig geworden? Fiets met ons mee.

Het vertrekpunt is bij de manege aan de Hoefslag in Beilen. Er kan gestart worden tussen 09.00 uur en 12.00 uur. De route is weer tussen de 35 en 40 km. De prijs van deelname is € 7,50 per persoon, maar kinderen tot 12 jaar mogen gratis meefietsen.

Het is een puzzeltocht. Dus naast het fietsen kan er ook gepuzzeld worden. Die puzzel is midden in het programmaboekje te vinden. Dat programmaboekje is trouwens het lezen meer dan waard. Niet alleen omdat sommige antwoorden daarin te vinden zijn, maar vooral ook omdat de deelnemende bedrijven zich daarin presenteren.

Voor de kinderen zijn er ook nog aparte puzzelopdrachten. Dat maakt het extra leuk.

Deelnemers met de meeste goede antwoorden kunnen mooie prijzen winnen als ze hun antwoorden hebben ingeleverd en ze bij de prijsuitreiking om 17.15 uur in de manege aanwezig zijn. Dat geldt ook voor de kinderen.In de manege hoef je je trouwens niet te vervelen.

Je wordt er feestelijk onthaald met muziek van Duo Sonic, er zijn leuke zitjes gecreëerd, er zijn hapjes en drankjes en voor de kinderen zijn er een aantal leuke spelattributen. Kortom, gezelligheid alom.

Aanmelden vooraf hoeft niet. Gewoon melden bij de manege op 2e pinksterdag tussen 9 en 12 uur.