Boerderijen fietspuzzeltocht 2017

Meer informatie over
Boerderijen Fietspuzzeltocht
Boerderijen Fietspuzzeltocht

Op 2e pinksterdag werd er weer een prachtige boerderijen fietspuzzeltocht georganiseerd door de Stichting Beleef Beilen. Het was voor het 4e jaar op rij en opnieuw was het een groot succes.

Zes agrarische ondernemers hadden hun bedrijf voor bezichtiging en informatie opengesteld en de organisatie had er voor gezorgd dat deze bedrijven via prachtige fietsroutes konden worden bereikt. Opnieuw waren vele deelnemers verwonderd dat ze delen van de route nog nooit eerder hadden gefietst of gezien, terwijl ze gemiddeld genomen toch binnen een afstand van 15 kilometer van Beilen liggen.

Overigens kwamen lang niet alle deelnemers uit Beilen. Uit vrijwel alle provincies van Nederland kwamen ze en zelfs iemand uit Zwitserland fietste mee.

Voor de kinderen waren er dit jaar kinderactiviteiten op agrarisch gebied. Daarmee konden ook mooie prijzen worden verdiend. Ondernemers waren zelf ook heel creatief en hadden activiteiten op hun bedrijf georganiseerd. Ook worden er prachtige foto’s van de dag weergegeven. Deze zijn gemaakt door Henk Lomulder Fotografie te Beilen.

Deelnemende ondernemers

  • Park Graveland (Drijberseweg 23, Wijster)
  • Melkveehouderij Hoving (Het Binnenveld 16, Drijber)
  • Melkveebedrijf en Educatieboerderij Meijer (Mr. J.B. Kanweg 98, Witteveen)
  • Bouwhuis Agro (Mr. J.B. Kanweg 89, Witteveen)
  • Zuivelatelier (Melkwegje 3, Orvelte)
  • Maatschap Wiechers (Beilerstraat 3, Westerbork)
Boerderijen fietspuzzeltocht 2017

De prijswinnaars!

Vrijdagavond werden de prijzen uitgereikt aan de winnaars van de boerderijenfietspuzzeltocht van de Stichting Beleef Beilen. Dit jaar waren er op 2e Pinksterdag, naast de prijzen voor de puzzelvragen, ook mooie prijzen te winnen voor de kinderen die meededen aan de kinderactiviteiten.

Bij de kinderen waren de winnaars:

Senn Koops van ’t Jagt Beilen
Dewi Geleynse     Wijster
Tristan Pieper     Hoogeveen
Sven Weurding Beilen
Mila Haasjes        Westerbor

Bij de puzzelvragen waren er van de 1.255 deelnemers slechts 4 die alle vragen goed hadden beantwoord. Dat werd voornamelijk veroorzaakt door de schatvraag waarbij het antwoord 66 moest zijn.

De juiste oplossing werd gegeven door:

Familie de Melker  Beilen
Mevr. L. Boer         Beilen
Eva Bos Assen
Niels v.d. West   Beilen

Programmaboekje (met routebeschrijving)

De route nog eens beleven? Bekijk dan hieronder het programmaboekje.