Boerderijen fietspuzzeltocht 2015

Meer informatie over
Boerderijen Fietspuzzeltocht
Boerderijen Fietspuzzeltocht

Na het overweldigende succes van vorig jaar was de organisatie vastbesloten om er een traditie van te maken op tweede pinksterdag. Op 25 mei begonde Boerderijenfietspuzzeltocht vanaf de Markt in Beilen.

Het is u vast niet ontgaan, de mooi gekleurde bollenvelden. Het landschap is voorzien van prachtig rood, geel en vele andere kleuren. Wat gebeurt er straks met deze mooie bloemen en bollen? Ook heeft u de landbouwmachines op het land kunnen zien. De poot- en zaaimachines zijn volop bezig geweest. Hoe gaat dat in zijn werk en wanneer kan er geoogst worden? Ook binnen de agrische bedrijven gebeurt er enorm veel. Weet u hoe een melk- en voederrobot werkt? De agrarische sector blijft interessant en dat is zeker een kijkje waard!

Boerderijen fietspuzzeltocht 2015

Tijd voor actie

Er was een 35 km route en door de vele bezienswaardigheden onderweg en rustpunten ook erg geschikt voor gezinnen met kinderen. Er waren ook leuke kinderactiviteiten op de route. Kinderen t/m 12 jaar deden zelfs gratis mee. Voor iedereen van 13 jaar en ouder waren de kosten € 4,- per deelnemer. Tussen 9.00 en 12.00 uur kon iedereen zich inschrijven op de Markt in Beilen.

Bij de inschrijving ontving iedere deelnemer een routeboekje met de prachtige verhalen van de deelnemende bedrijven en met vragen, die ingevuld konden worden.

Deelnemende ondernemers

  • Hilberts Bloembollen (Tolmaatsweg 2, Beilen)
  • Melkveehouderij Maatschap Blauw (Garmingerstukken 10, Eursinge)
  • H.J. en J.A. Prins (Hamveld 7, Wijster)
  • Zantinge Scharrelkippenboerderij (Berkenweg 4a, Drijber)
  • Melkveehouderij Maatschap Van Noord (Nieuwe Es 9, Wijster)
  • Molen van Makkum (Makkum 38, Beilen)

Programmaboekje (met routebeschrijving)

De route nog eens beleven? Bekijk dan hieronder het programmaboekje.