Bourgondisch Beilen 2017...een onvergetelijk succes

Meer informatie over
Bourgondisch Beilen
Bourgondisch Beilen

Afgelopen vrijdag startte het Bourgondische weekend op de parkeerplaats van het gemeentehuis in Beilen. Maar liefst 5000 bezoekers kon de organisatie gedurende de dag verwelkomen tijdens Bourgondisch Beilen.

Het weer zat mee, sommige vakanties waren er voor omgezet en de organisatie plus deelnemers hadden alles op alles gezet om de bezoekers een onvergetelijke ervaring mee te geven. Dit jaar was het thema Indonesië en hiermee konden de deelnemers van de culinaire wedstrijd uitstekend uit de voeten. Er werd een felle strijd gevoerd en de jury, die dit jaar voor het eerst blind ging proeven, had een flinke klus aan de jurering. Eerst alle gerechtjes, daarna de stands bij langs voor de beoordeling en een kennismaking met de deelnemer. De gerechtjes verschilden flink, van het winnende rode mul en “olifantenoortjes” tot aan spekkoekijs, er was echt voor ieder wat wils.

Bourgondisch Beilen 2017...een onvergetelijk succes

Landhotel Diever sleept winst in de wacht

Met maar liefst 9 punten verschil won Landhotel Diever glansrijk. Zij debuteerden dit jaar als deelnemer. Zowel voor de stand als het gerecht scoorden zij hoog. Chefkok Erik Jager had al enige ervaring met Bourgondisch Beilen. Vorig jaar deed hij mee met zijn toenmalige bedrijf en toen wist hij ook de winst binnen te halen. Wederom gaat hij ervandoor met de gouden garde en wint hij een VIP arrangement bij FC Groningen naar keuze. De tweede plek ging naar Egbert Jan Catering en de derde plek naar Ristorante Piccola Roma.

De ouderen uit de tehuizen van Beilen hadden vanaf 14.00 uur de kans om in alle rust Bourgondisch Beilen te ervaren. Met een advocaatje met slagroom in de hand werden vele oude anekdotes opgehaald en bijgepraat met bekenden uit andere tehuizen. De muziek sloot naadloos aan en zorgde voor een prachtige middag. Tegelijkertijd waren er ook vier personen aanwezig vanuit Promens Care om te helpen. Dit bracht hele mooie momenten met zich mee en iedereen genoot zichtbaar.

Bourgondisch Beilen 2017...een onvergetelijk succes

Boven verwachting...

Na 21.00 uur begon Fragment, een band die bekend geworden is op de Zwarte Cross. Zowel buiten als binnenin de tent was druk en bleef het nog lang gezellig. Er werd flink gefeest en meegezongen op de vele hits die voorbij kwamen.

De organisatie, die in handen is van Stichting Beleef Beilen, spreekt van een onvergetelijk succes. Het aantal bezoekers was voor het zesde jaar op rij boven verwachting en maar liefst 120 vrijwilligers hebben zich ingezet om van het Bourgondische weekend een groot succes te maken.

Bekijk alle foto's

Bourgondisch Beilen 2017 nog een keer beleven? Onze fotograaf Marius Rouwenhorst heeft zijn best weer gedaan!