Voorwoord Beleef Beilen 2018

Beste lezer,

De zomer is aanstaande, het wordt warmer, blijft langer licht en de periode van vakantie breekt aan. Beleef Beilen speelt hier op in en organiseert de komende maanden een aantal aansprekende evenementen. De Sterkte man/ vrouw van Midden-Drenthe, Terrassen dag  en Bourgondisch Beilen zijn inmiddels vaste onderdelen in ons programma. Verder kunt u in deze krant lezen over de vorderingen van Wandelrondje Beilen en Sportief Beilen.

In deze bewaarkrant met agenda treft u een overzicht aan van activiteiten die de komende maanden in ons dorp Beilen georganiseerd worden. Ik wijs u hierbij in het bijzonder op het prachtige initiatief van Samenloop voor Hoop Midden-Drenthe op 7 en 8 juli. Het ‘zomerseizoen’ wordt eind september traditioneel afgesloten met het muziekweekend van Stichting Festival Beilen.

Het bestuur van Beleef Beilen heeft kleine metamorfose doorgemaakt.  We zien de toekomst met vertrouwen tegemoet en we willen samen met alle stuurgroepen aansprekende evenementen blijven organiseren voor het dorp Beilen.

U kent ze vast, onze borden aan de toegangswegen met een overzicht van de actuele evenementen in ons dorp. Dankzij een gift van de voormalige Promotiegroep Beilen hebben we nieuwe borden kunnen aanschaffen. Het eerste bord zal binnenkort officieel worden onthuld.

Alle evenementen in Beilen zijn alleen mogelijk dankzij de inzet van vele vrijwilligers. Vanaf deze plaats een groot compliment en waardering voor hun inzet. We zorgen er met elkaar voor dat ons dorp aantrekkelijker, gezelliger en leefbaarder wordt. Bezoekt u binnenkort een van de evenementen denk dan ook eens aan de vrijwilligers en geef ze een compliment. Ze hebben het meer dan verdient!  Verder dank aan alle bedrijven, organisaties en de gemeente Midden-Drenthe die onze evenementen (financieel) mede mogelijk maken.

Een klein doorkijkje naar de toekomst. We zijn begonnen met de voorbereidingen voor de Lanijto 2019 en de maand december belooft een drukke Beleef Beilen maand te worden met een nieuwe culturele activiteit. U kunt hierover meer lezen in het Beleef Beilen boekje van oktober. Hopelijk dan weer in een uitgave zoals u dat van ons gewend bent.

Ik wens iedereen een gezellige en heerlijke zomer toe en hopelijk tot ziens bij een van de vele activiteiten in Beilen.

Harold Kamps,

Voorzitter Beleef Beilen