Festival sfeer bij Bourgonisch Beilen 2022

Meer informatie over
Bourgondisch Beilen
Bourgondisch Beilen
Festival sfeer bij Bourgonisch Beilen 2022

Afgelopen weekend was het een fantastisch festivalsfeertje achter het Gemeentehuis in Beilen. Na twee jaar kon Beilen weer genieten van een ouderwets gezellig feest wat twee dagen duurde.

Vrijdagmiddag vanaf 16.00 uur was er eerst het traditionele Bourgondische festival met dit jaar het Spaanse thema. De organisatie en ook alle restauranthouders hadden er alles aan gedaan om het terrein in Spaanse sferen te brengen met Spaanse muziek en, veel rood en geel. Al snel was het gehele plein gezellig vol en werd er volop geproefd van de Spaanse gerechten. Zoals altijd was er ook voor de ondernemers een wedstrijd element aan gekoppeld. Door een vierkoppige jury werd uiteindelijk om half 8 de uitslag bekend gemaakt. Als derde eindigde de Hofmeester uit Beilen, de tweede prijs was voor zowel Pala’s uit Beilen als de Turfsteker uit Westerbork. Diggels uit Westerbork ging er dit jaar vandoor met de Gouden Garde.

Rond kwart voor 9, precies toen de populaire Coverband Noah op het podium verscheen, trok er een enorme regenbui over het terrein. Mede dankzij de opzwepende muziek van Noah, de flexibiliteit van de standhouders om mensen te laten schuilen in de tentjes en achter de bar, bleef het ondanks de pittige bui, gezellig druk. Na de bui barste het muziekfeest los. De eerste avond was dan ook zeer geslaagd. “Zeiknat geregend, opgedroogd en door…. Maar wat was het gezellig, als van ouds” aldus één van de bezoekers.

Ook op zaterdagavond was er weer volop muziek te horen op het festivalterrein. Deze keer met de DJ’s van Q Music Martijn Kolkman en Hans Koolen. Zij gingen van start voor met name de wat jongere luisteraars van Q Music op een nog wat rustiger terrein. Vanaf half 9 echter, was het plein wederom afgeladen vol met muziekfans. Er word volop gedanst en meegezongen met name tijdens het bekende “Foute Uur”.

Wij hebben als organisatie genoten van een fantastisch weekend en hopen dat jullie ook hebben genoten.

De foto's zijn te vinden onder het menu IMPRESSIES op de website of klik https://www.beleefbeilen.nl/sfeerimpressies/bourgondisch-beilen-2022

Lees verder