Dans, muziek en theater bij het Vrij Uut Festival 2022

Dans, muziek en theater bij het Vrij Uut Festival 2022

Zaterdag 11 juni kan eindelijk het Vrij Uut festival doorgang vinden. Dit culturele festival, georganiseerd door De Muzentuin, Beiler Harmonie Orkest, AMDG en Beleef Beilen, zou al in 2020 plaatsvinden in het kader van 75 jaar vrijheid en het feit dat Midden-Drenthe Culturele Gemeente was in dat jaar. Nu, in 2022, kunnen we de vrijheid nog meer vieren met veel muziek, dans en andere culturele uitingen.

Het festival vindt zowel 's middags als 's avonds plaats aan de Omloop in Beilen.

's Middags van 13.00 tot 18.00 uur is er ontzettend veel cultureel vermaak: Er zijn optredens van diverse koren en korpsen uit de regio. De Muzentuin heeft een podium waar diverse leerlingen hun muzikale kunsten laten zien en horen. Er is straattheater, een graffiti kunstenaar, een ballonnenclown, glittertattoo's, een knuffelbak met konijntjes voor kinderen, een draaimolen, etc... Kortom in de middag is er volop cultureel vermaak voor jong en oud.

's Avonds vanaf 20.00 uur is er een fantatstisch optreden van de AMDG. Ze treden niet alleen op, maar met diverse lokale artiesten zoals Kathy Bloom, Kobus en de Rokkers en Wiert Drenth, maken ze er een mooie show van.

Als klapper van de avond is er het gezameniljke optreden van AMDG met niemand minder dan soul diva Shirma Rouse.

De hele dag, van 13.00 tot 23.00 uur is er horeca aanwezig. Er is een horecaplein en zandstrand (Beilen aan Zee) waar de inwendige mens kan worden versterkt. Dit wordt verzorgd door diverse lokale horeca ondernemers.

En niet te vergeten: het festival is gratis toegankelijk voor iedereen! Tot de 11e?

Dit Festival is mede mogelijk door subsidies van Gemeente Midden-Drenthe, Het Wildervank Fonds, Prins Bernard Cultuurfonds en het VSB fonds.