Cool Runnings filmavond: aftrap van het Jamaicaanse bourgondische weekend

Meer informatie over
Bourgondisch Beilen
Bourgondisch Beilen
Cool Runnings filmavond: aftrap van het Jamaicaanse bourgondische weekend

Feel the Rythm

Omdat het thema van Bourgondisch Beilen dit jaar Jamaica is, en we u alvast in Jamaicaanse sferen willen brengen  presenteren wij op 15 augustus: Cool Runnings, the Movie!

Deze  komische film is gebaseerd op de deelname van het Jamaicaanse bobsleeteam aan de Olympiche spelen van 1988 in Calgary:

Derice is een Jamaicaanse sprinter die meedoet aan de kwalificatieronde voor de Olympische spelen. Zo hoopt hij in de voetsporen van zijn vader te treden, die dan goud won. Door een ongelukkig voorval de de beslissende Sprint, kan hij echter niet meedoen aan de Olympische spelen. Wanneer Derice om een herkansing gaat vragen ziet hij een foto hangen van zijn vader ontmoette een bobsleeër. Zo komt hij op het idee om te bobsleeën en zo toch te kunnen deelnemen aan de Winterspelen. Samen met zijn vriend Sanka, die elk jaar meedoet aan de zeepkistraces, zoekt hij de bobsleeër op om hun coach te worden. Na hem overgehaald te hebben vragen ze nog twee sprinters voor het team. Zo halen ze dan eindelijk naar Calgary, Canada, waar de Winterspelen van 1988 plaatsvinden. Hier worden ze nogal koeltjes onthaald door het Oost-Duitse team en vooral de coach krijgt het zwaar te verduren doordat hij in zijn jaren als sleeër een keer heeft valsgespeeld. Ondanks de ICPC uitdagingen die het Jamaicaans bobsleeteam tegenkomt, slagen ze er toch in het respect af te dwingen van de bobsleewereld. 

De film start om 21.00 uur in de feesttent achter het Gemeentehuis in Beilen. Toegang is gratis en uiteraard is er popcorn aanwezig!

Geniet van deze komische film en kom alvast in Jamaicaanse sferen…….

Lees verder