Bourgondisch Beilen Jamaican style

Meer informatie over
Bourgondisch Beilen
Bourgondisch Beilen

Bourgondisch Beilen Jamaican style

Van donderdag 15 augustus tot en met zondag 18 augustus is het weer zover, Bourgondisch Beilen op de parkeerplaats achter het gemeentehuis in Beilen. Dit jaar is het thema Jamaica en, net als andere jaren, ligt het accent op de culinaire wedstrijd, maar er wordt voor de andere dagen ook een mooi programma in elkaar gezet. Bourgondisch Beilen is gratis toegankelijk.

Filmavond op donderdag

Op donderdagavond 15 augustus is er een “movie night”. Vanaf 21.00 uur wordt de film Cool Runnings vertoond in de feesttent. De toegang voor deze filmavond is ook geheel gratis. Vanzelfsprekend ontbreekt de popcorn niet.

Ouderenmiddag op vrijdag

Speciaal voor de ouderen start het culinaire evenement Bourgondisch Beilen op vrijdag iets eerder, namelijk om 14.00 uur. De ouderen worden dan getrakteerd op een hapje en drankje of advocaatje. Deze ouderenmiddag wordt mogelijk gemaakt door de financiële ondersteuning van de gemeente Midden Drenthe en door het Wildervankfonds.

Dineren

Vanaf 15.00 uur serveren de twaalf deelnemers aan de culinaire wedstrijd een typisch Jamaicaans gerechtje voor € 3,75 (oftewel 1,5 munt). Een professionele jury proeft de gerechten en beoordeelt de presentatie van het gerecht en de aankleding van de stand. Het beste gerecht wint de gouden garde.

Deelnemers Horeca

De horecadeelnemers zijn: Iers Restaurant & Pub de Turfsteker, Restaurant de Sluiswachter, Pizzeria Piccola Roma, Café Bar ’t Zwaantje, Restaurant de Klipper, Dinercafé de Cerck, De Hofmeester uut Drenthe, Segafredo, IJssalon Fledderus, Eetcafe het Wapen van Westerbork, Brasserie Diggels, Restaurant Pala’s en De Rooie Kater.

Entertainment

Het entertainment zal naadloos aansluiten bij het thema Jamaica. Zo zijn er ’s middags optredens met een Jamaicaans tintje van de band Offshore & Vince Irie (bekend van the Voice of Holland). Verder is DJ Tin Wish Tin aanwezig om reggae muziek te draaien.

Uiteraard is er een grotere band gecontracteerd voor ‘s avonds. Er wordt uitgepakt met een optreden van The Night Flight. De band treedt vrijdagavond vanaf 21.00 uur op.

Zaterdag Pubquiz

De zaterdag staat in het teken van Zwaantjes Pubquiz. Marc Smit zal wederom een lastige en uitdagende quiz gaan samenstellen. De avond start om 19.00 uur en reserveren is verplicht. Inmiddels is de avond volgeboekt. De avond wordt afgesloten met een dj.

Zondag Tentdienst

Het Bourgondische weekend wordt op zondag 18 augustus afgesloten met een kerkdienst in de tent van de gezamenlijke kerken uit Beilen. De dienst begint om 10.00 uur. Er is oppas geregeld voor de allerkleinste kinderen en voor de basisschool kinderen is er een eigen programma.

Afval

We vragen de bezoekers om het afval gescheiden in te leveren, waarbij onderscheid wordt gemaakt tussen plastic (oranje containers) en restafval (zwarte containers).

De glazen die gebruikt worden, zullen gerecycled worden.

We maken geen gebruik meer van wegwerptrays, maar van herbruikbare kunststof trays. Omdat de aanschaf daarvan prijzig is, wordt er statiegeld van een half muntje gevraagd.

 

Sponsoren

Een weekend als deze kan alleen maar georganiseerd worden met financiële ondersteuning van sponsoren. We zijn de sponsoren dan ook heel erg dankbaar. Een link naar alle sponsoren vindt u hier en bij het tabblad: Steun van..

Indien u op het logo van een sponsor klikt, wordt u direct doorgeleid naar de betreffende website.

Vrijwilligers

Dank aan alle vrijwilligers die dit evenement mede mogelijk maken. We zijn er heel blij mee en beseffen ons maar al te goed hoe waardevol ze voor ons zijn.

Bezoekers

We wensen alle bezoekers een prachtig Bourgondisch weekend 2019.