Sterkste Man en Vrouw van Midden-Drenthe

Naast een wedstrijd “De Sterkste Man van Midden-Drenthe” (SMvMD) te Beilen was er in 2017 met een gloednieuwe aanvulling welke niet eerder in het Noorden heeft plaatsgevonden.

Tijdens de jaarlijkse midzomernacht was het strijdtoneel op de Markt in Beilen niet alleen tussen 9 mannen in de gewichtsklassen boven- en onder de 100 kilo, maar er hebben 5 moedige dames gevochten om wie zich de allereerste STERKSTE VROUW VAN MIDDEN-DRENTHE mocht gaan noemen.

Sinds begin maart werd er door de deelnemers samen getraind met de wedstrijdonderdelen. De “nieuwelingen” kregen waar nodig instructies en tips van de “oude garde”, vooral op houding en uitvoering zodat blessures zoveel mogelijk worden voorkomen. Maar ook buiten deze trainingen werd er hard gewerkt aan nog meer kracht en uithoudingsvermogen om zodoende helemaal klaar te zijn voor de wedstrijd. Sommige onderdelen waren tijdens de wedstrijd zwaarder zijn dan bij de training.   

Het zal duidelijk zijn dat men tijdens de training nog niet het uiterste van zijn/haar krachten heeft laten zien want dat zal op de wedstrijd tentoongesteld worden. 

De onderdelen van de sterkste man (2 gewichtsklassen) zijn:

-Vrachtwagen trekken in harnas
-Yoke race 200 kilo
-Medley; onderdeel met wielflip, 90 kilo H-profiel slepen en ± 2x65 kilo timbers dragen
-Powerstairs
-Carcircle
-Stones of Srength 

De onderdelen van de sterkste vrouw zijn:

-Yoke race 150 kilo
-Medley; onderdeel met wielflip, H-profiel slepen en timbers dragen
-Crusifix

De deelnemers worden aan u voorgesteld via de facebookpagina.

Meer...