Sportief Beilen

Verenigingen uitgelicht

Sportief Beilen is een samenwerking die sinds 2017 bestaat tussen sportverenigingen in Beilen. Sportief Beilen wil de sport en sportverenigingen in Beilen verbinden. In plaats van individueel te handelen willen wij juist onze krachten bundelen en elkaar versterken, zodat verenigingen er niet alleen voor staan. Samen kun je meer bereiken en je kunt van elkaars ervaringen leren. De (ver)bindingen tussen de sportverenigingen onderhouden en optimaliseren daar waar het mogelijk is.

Sportroefeldag

De eerste gezamenlijk activiteit van Sportief Beilen is de Sportroefeldag geweest op vrijdag 5 januari 2018 in de Drenthehal. Een activiteit waarbij kinderen uit de groepen 3 t/m 8 kennis konden maken met het diverse sportaanbod van Beilen. Verschillende verenigingen hebben op deze ochtend mini-workshops gegeven. Door dit gezamenlijk op te zetten konden de kinderen breder kennismaken en hoeft niet iedere vereniging zelf een promotie activiteit te doen. Ook volgend jaar willen wij deze activiteit weer opzetten.

Plannen voor 2018

Het streven is om in 2018 de website van Sportief Beilen online te krijgen. Hierop zullen de  sportverenigingen uit Beilen te vinden zijn, een kalender met alle sportactiviteiten in Beilen en andere acties/activiteiten. Zodat er op één plek terug te vinden is wat er op sport gebied gebeurt en te doen is in Beilen. 

Door middel van een vragenlijst wordt momenteel onderzocht waar nog gemeenschappelijke kansen liggen. Bijvoorbeeld op gebieden als beleid, scholing of inkoop. Half mei zullen hiervan de uitkomsten gedeeld worden. Tot slot zijn er nog ideeën om andere sport activiteiten te ontwikkelen in de toekomst.

De werkgroep van Sportief Beilen bestaat op dit moment uit: Johan Boer (CVV Fitboys), Anja Visscher (FIT),  Marijke Schepel (Smash), Kelly Stooker en Ilse Koekoek (Buurtsportcoach Welzijnswerk Midden-Drenthe). Wij zijn bereikbaar via: sportief@beleefbeilen.nl

Meer...