Beilen krijgt kleur!

Het is al sinds jaar en dag de leus van Stichting Beleef Beilen - Beilen krijgt kleur! Duizend vierkante meter wordt vanaf volgende week vrijdag omgetoverd tot bloemenveld.

,,We voegen nu de daad bij het woord”, zegt initiatiefnemer Wim Stevens van de Stichting. ,,Op vakantie dacht ik vaak: Wat is het hier mooi, dat moet in Beilen ook.”

Vanaf komend voorjaar bloeien tulpen, narcissen, blauwe druifjes en margrieten welig, in elk geval de komende vijf jaar. Een groothandel in Noordwijkerhout heeft speciale Beiler- , Midden-Drenthe- en bijenmengsels ontwikkeld.

Bij de basisscholen en in het centrum

Vrijdag beginnen ruim 200 schoolkinderen van de Harm Smeenge-, Beatrix- en G.H. de Ridderschool met planten. Na een les over bloembollen steken ze samen met leerkrachten en vrijwilligers de handen uit de mouwen om de bollen te planten op gemeentegrond vlakbij hun scholen.

Ook in het centrum worden de speciale bloemenmengsels de komende weken op vijf plaatsen geplant. Bij de Fontein op de Markt, aan de Sportlaan, de Prins Bernhardstraat en rondom het gemeentehuis bloeit komend voorjaar een bonte bloemenmix.

Centrumvisie

Stevens vertelt dat het plan al een tijdje in de maak is. ,,Maar ineens ging het heel snel. De gemeente was enthousiast en we kregen binnen een week akkoord.” Onlangs bleek uit de nieuwe centrumvisie dat Beilenaren groen missen in hun centrum.

,,Ze krijgen dit haast in de schoot geworpen”, lacht Stevens. ,,Maar ook in de Brinkstraat is meer kleur nodig. Misschien kunnen we daarbij aanhaken.”

De Stichting werkt voor het project samen met lokale telers Seubring en Hilberts, de Rabobank en het Wildervankfonds. De gemeente neemt een deel van de financiering en het onderhoud voor rekening.

Tekst: Leonie Sinnema (Dagblad van het Noorden)

Beilen krijgt kleur!

Bekijk de impressie

Klik op onderstaande button om de foto-impressie te bekijken!

Ga naar het fotoboek