Agrarische belevingsfair voor schoolkinderen

Meer informatie over
LaNijTo en het Middenveld 2019
LaNijTo en het Middenveld 2019

Door het succes van voorgaande jaren, staan ook dit jaar de kinderen centraal bij de agrarische belevingsfair.

NLTO (Land en Tuinbouw Organisatie) Midden-Drenthe heeft samen met haar agrarische vrijwilligers wederom de handen ineen geslagen om de landbouw meer naar voren te laten komen op het Middenveld/LaNijTo 2019. De wereldbevolking groeit elke dag en daarmee ook de vraag naar kwalitatief goed voedsel. De Nederlandse landbouw staat wereldwijd bekend om de hoge eisen die in ons land aan voedsel gesteld worden en de hoge kwaliteit die door de agrariërs wordt geleverd. Het is van belang om ook aan kinderen te vertellen hoe we in Midden Drenthe kwalitatief goede producten produceren.

Daarom wordt voor de kinderen uit groep 5 tot en met 8 van de basisscholen uit de voormalige gemeente Beilen een agrarische belevingsfair georganiseerd. De jeugd komt zo in aanraking met de vele facetten binnen de hedendaagse landbouw.

Middels een carrousel systeem rouleren ruim 400 kinderen langs zes verschillende sectoren. Van de huisvesting en producten van varkens en kippen, naar graan en aardappelen, het planten van bloembollen en het knuffelen van een kalf. Uiteraard ontbreekt de verkeersveiligheid met grote landbouwmachines niet. Het wordt een leerzame middag. Een ware ontdekkingstocht voor de kinderen.

Ben jij ook benieuwd wat de agrarische ondernemers uit Midden Drenthe organiseren? Kom dan gerust op vrijdag 7 juni een kijkje nemen op het evenemententerrein van 12.15 tot 13.45 uur.