Bourgondisch Beilen van Ierse bodem

Meer informatie over
Bourgondisch Beilen
Bourgondisch Beilen

Op 24 augustus is het weer zover, Bourgondisch Beilen op de parkeerplaats achter het gemeentehuis in Beilen. Net als andere jaren ligt het accent op de culinaire wedstrijd, maar er is ook een mooi programma in elkaar gezet. Het evenement start om 15.00 uur.

Ouderen

Speciaal voor de ouderen start Bourgondisch Beilen om 14.00 uur. Op hetzelfde moment is er in bibliotheek van Beilen een gratis lezing over Irish Dance door Koosje Schouten.

Dineren

De twaalf deelnemers aan de culinaire wedstrijd serveren een typisch Iers gerechtje voor € 3,30, --Een professionele jury keurt de gerechten, presentatie en de aankleding van de stand. Het beste Ierse gerecht wint de gouden garde.

Entertainment

Dit jaar is het thema Ierland en daar sluit het entertainment naadloos bij aan. Zo treedt de Ierse feestband Doggy Few tussen 14.30 en 21.00 uur verscheidene keren op. Ze worden hierbij enkele malen ondersteund door Irish Dance Borculo. Uiteraard is er ook een grote band gecontracteerd voor 21.00 uur, dit jaar is dat Rapalje. Een band die met gevoelige ballades, vurige liederen en temperamentvolle Ierse melodieën een flinke vonk doen overspringen op het publiek. De avond wordt afgesloten door DJ Michelangelo.   Voor de kinderen is er vertier in de Kinderhoek en is jongerencentrum Chill in geopend. Greenthingz verzorgt zwaardvechten voor kinderen en iedere bezoeker kan een “Ierse” foto laten maken door Happy Snappy.

Pub quiz

De zaterdag staat in het teken van Zwaantjes Pub quiz. Marc Smit heeft wederom een lastige en uitdagende quiz samengesteld. De avond start om 19.00 uur en reserveren is verplicht. Aanmelden kan via secretaris@bourgondischbeilen.nl. De avond wordt afgesloten door DJ Michelangelo.

Kerkdienst

Het bourgondische weekend wordt op zondag 26 augustus afgesloten met een kerkdienst in de tent van de gezamenlijke kerken uit Beilen. De dienst begint om 10.00 uur en de muzikale medewerking is van AMDG.

Bourgondisch Beilen is gratis toegankelijk.